Print Options:

Täytetyt porkkanalätyt

Vaikeustaso Beginner
Time
Valmistusaika: 2 hrs
Annosmäärä 4
Sesonki Suitable throughout the year
Ainekset
    Porkkanalätyt
  • 300 g porkkanoita
  • 6 dl kauramaitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl persiljaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • margariinia
  • Kasvistäyte
  • 1 dl herneitä
  • 1 paprika
  • 2 porkkanaa
  • vihreitä papuja
  • seesaminsiemeniä
  • miniluumutomaatteja
  • öljyä
  • teriyakikastiketta
  • yrttejä
  • Kaurajogurttikastike
  • 1 dl kaurajogurttia
  • 1/2 tl Dijon sinappia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl soijakastiketta
  • mustapippuria
Näin teet
  1. Porkkanalätyt

    Keitä ja soseuta porkkanat. Yhdistä nesteet ja sekoita joukkoon jauhot ja mausteet. Anna seoksen turvota puolisen tuntia.

    Tässä reseptissä tehtiin miniporkkanalättyjä blinipannulla, mutta voit myös käyttää lettupannua tai isompaa paistinpannua. Mitä kärsivällisempi olet paistamisen kanssa, sitä paremman lätyn saat.

    Pyyhkäise pannulle margariinia ja kaada vain sen verran lättytaikinaa, että saat sen levitettyä pannua kääntelemällä ohueksi lätyksi. Käännä lätty, kun sen päällinen on jähmettynyt ja se irtoaa helposti pannusta.

  2. Kasvistäyte

    Kuori ja suikaloi porkkanat. Paista porkkanasuikaleita ensin hetken pannulla, koska niillä kestää kauemmin kypsyä. Lisää sen jälkeen miniluumutomaatit, herneet, suikaloitu paprika, vihreät pavut ja seesaminsiemenet pannulle. Mausta yrteillä, teriyakikastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.

  3. Kaurajogurttikastike

    Sekoita kaurajogurtti, Dijon sinappi, sitruunamehu ja soijakastike pienessä kulhossa tai purkissa. Mausta mustapippurilla.

    Täytä lätyt kasviksilla ja koristele jogurttikastikkeella sekä tuoreilla yrteillä.

Avainsanat: lätyt, porkkana, kasvikset, jogurttikastike