Print Options:

Panang tofucurry

Panang tofucurry on monen thaimaalaisesta ruoasta pitävän suosikkiannos, joka on kermainen ja hieman makea. Tiesitkö, että panang curry on kotoisin Thaimaan keskiosasta ja aikaisimmat viittaukset siihen löytyvät jo 1890-luvulta. Pehmeä tofu sopii curryyn erinomaisesti ja tuo annokseen proteiinia.

Vaikeustaso Beginner
Time
Valmistusaika: 30 mins
Annosmäärä 2
Ainekset
  • 1 paketti wok-vihannessekoitusta
  • 1 pussi sokeriherneitä (pakaste)
  • 1 paketti maustamatonta tofua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 purkki panang currytahnaa (esim. Spice Up)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 limen mehu
  • 5 cm pala raastettua inkivääriä
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • ripaus suolaa ja pippuria
Näin teet
  1. 1. Leikkaa tofu kuutioiksi. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja paista tofukuutioita n. 4 minuuttia. Lisää soijakastike tofun joukkoon ja sekoita. Siirrä tofu pois pannulta.
     
    2. Lisää kuumalle pannulle wokkivihannekset ja sokeriherneet. Sekoittele kunnes ne sulavat. Lisää currytahna ja kookosmaito sekä tofu pannulle. Kuumenna kiehuvaksi. 
     
    3. Lisää limen mehu, suola ja halutessasi ripaus pippuria. Lisää joukkoon lopuksi myös raastettu inkivääri. 
     
    Tarjoa panang curry basmatiriisin tai nuudelien kera.