Sienirisotto

Sienirisotto

Tällä reseptillä teet risoton niin arkeen kuin juhlaan. Kypsentämisen aikana voi vaikka kuunnella äänikirjoja ja ottaa taukoa arjen tehtävistä. Kärsivällisen kypsennyksen palkintona on herkullinen ateria. Katso myös reseptivideo risoton valmistamisesta alla!

Sienirisotto
4:lle hengelle

200 g haluamiasi sieniä
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
Noin 1 l kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio
3 dl risottoriisiä
Puolikkaan sitruunan mehu
Yrttejä (esimerkiksi timjamia ja rosmariinia)
Pippuria

Ohje

Pilko sienet, sipuli ja valkosipuli. Sekoita kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen.

Lisää öljy pannulle ja paista sienet. Kun sienet ovat saaneet väriä, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja sekoita. Lisää riisi ja kuullota hetki.

Aloita liemen lisääminen pienissä osissa. Anna kaiken nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden osan. Sekoita risottoa välillä ja jatka kypsennystä, kunnes riisi on kypsää. Mausta yrteillä, pippurilla ja sitruunan mehulla kypsennyksen loppuvaiheessa.

Reseptivideo