JOULUKALENTERI: LUUKKU 22

JOULUKALENTERI: LUUKKU 22

Hedelmäinen kvinoakakku sopii loistavasti etenkin joulun kahvipöytään!

Kakusta saa noin 10-12 palaa

1 ½ dl kvinoaa
3 dl vettä
3 medium-kokoista kypsää banaania
10 pehmeää kuivattua aprikoosia
1 dl kuivattuja karpaloita
3 rkl chiasiemeniä
½ dl rypsiöljyä tai sitruunaoliiviöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
2 dl (80 g) mantelijauhoa
1 dl kaurahiutaleita
¾ dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa

0,5 tl jauhettua neilikkaa
½ tl suolaa

 

Tarjoiluun esimerkiksi

  • vaniljalla maustettu kaurakermavaahto
  • mantelivoi tai maapähkinävoi
  • marmaladi

Huuhtele kvinoa lämpimässä vedessä. Valuta siivilässä.

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Siirrä kulhoon ja jäähdytä.

Kvinoan kypsyessä muussaa banaanit haarukalla kulhossa tai sauvasekoittimella.

Leikkaa pehmeät kuivatut aprikoosit ensin suikaleiksi ja suikaleet pieniksi paloiksi. Lisää aprikoosipalat ja kuivatut karpalot tai rusinat banaanisoseen joukkoon.

Sekoita banaaniin lisäksi chiasiemenet, öljy ja vaahterasiirappi. Anna tekeytyä 20-30 min, jotta chiasiemenet turpoavat. Sekoita sitten joukkoon kypsä kvinoa.

Sekoita kuivat aineet keskenään: mantelijauho, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, leivinjauhe, kaneli, kardemumma, neilikka ja suola. Lisää kuivat aineet kvinoa-banaaniseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Älä paista liian kuivaksi. Anna jäähtyä ja siirrä sitten sitten tarjoilulautaselle.

Nauti sellaisenaan tai vaikka mantelivoin kera!

Resepti pohjautuu Helsingin sanomissa aikoinaan julkaistuun reseptiin.