Vegaaninen Poke bowl

Vegaaninen Poke bowl

4 hlö

Ainekset:
Riisiä (esim. tumma riisi tai sushi-riisi)
Nyhtökaura-paketti
tölkki kikherneitä
1 sipuli
Salaattia
2 porkkanaa raastettuna tai pilkottuna
1 punainen chili
1 tuore mango kuutioituna tai pussi (200g) pakastettuja mangokuutioita sulatettuna
1 granaattiomenan siemenet
2 avocadoa
2 tomaattia
1 lime
Soijakastike
Vegaaninen chilimajoneesi
öljyä paistamiseen
1/2 tl pippuria ja 1/2 tl paprikajauhetta

Poke bowl koostuu tavallisesti riisistä, vihanneksista, proteiinista ja mausteista sekä kastikkeesta. Ateria on helposti muunneltava ja jokaiseen makuun sopiva. Reseptissä esitettyjä aineksia voi helposti korvat muilla vihenneksilla tai lisätä vaikka juureksia. Hedelmät, kuten tässä reseptissä käytetty mango, tuo ateriaan raikkaan maun sekä granaattiomena sopivaa happamuutta.

 

Ohje:
Keitä valitsemasi riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko sipuli ja kuullota paistinpannulla.

Huuhtele kikherneet ja lisää sipulin joukkoon pannulle. Lisää myös nyhtökaura. Mausta paprikajauheella ja pippurilla. Paista hetki miedolla lämmöllä.

Huuhtele salaatti ja kuivaa hyvin. Pilko tai raasta porkkanat sekä kuutioi tomaatti ja avocado. Pilko chili ohuiksi siivuiksi. Aseta ainekset tarjoiluastiaan tai erillisiin tarjoilukulhoihin.

Pilko mango tai laita sulatetut pakastemangokuutiot tarjoilukulhoon. Kuori granaattiomena ja laita siemenet tarjoilukulhoon.

Pilko lime siivuiksi.

Kokoa annos aloittamalla riisistä ja lisää nyhtökaura-kikherne-seos sekä vihannekset. Lisää sitten hedelmät ja muutama chili-viipale. Purista joukkoon myös limen mehua. Viimeistele lorauksella soijakastiketta ja chilimajoneesia