Pikapannu sekä lohkoperunat

Pikapannu sekä lohkoperunat

Pikapannu sekä lohkoperunat Kolmelle

Tämän reseptin idea on hyödyntää niitä aineksia ja kasviksia, mitä kaapista löytyy. Voit siis vaihdella aineksia tai niiden määriä omien varastojesi mukaan. Kyseessä on arkinen, mutta maukas vegaaninen reseptit.

Valmistetaan ensin lohkoperunat

Ainekset:
3 isoa perunaa tai enemmän
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
½ tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria

  1. Kuori tai pese perunat. Laita uuni lämpenemään 200-225 asteeseen
  2. Lohko perunat ja laita ne isoon kulhoon.
  3. Kaada sekaan öljyt ja mausteet. Sekoita
  4. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasossa noin. 30 minuuttia. Perunat ovat valmiita, kun ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.

Valmistetaan pääruoka perunoiden ollessa uunissa

Ainekset:
1 iso porkkana
vajaa 200g miniherkkusieniä
½ dl härkistä
½ dl kotimaisia herneitä
½ paprika
Mausteeksi esimerkiksi suolaa, mustapippuria, chiliä, kurkumaa ja paprikajauhetta

öljyä tai muuta rasvaa paistamiseen

  1. Kuori ja pilko porkkana. Keitä melkein kypsäksi. (noin. 5 min)
  2. Laita pannulle rasvaa ja miniherkkusienet sekä härkis
  3. Ruskista ja lisää mausteet
  4. Lisää pilkottu paprika ja keitetyt porkkanan palat pannulle
  5. Lisää viimeiseksi herneet ja runsaasti oliiviöljyä

Kata