Tomaattinen munakoisopasta fetalla
Erilaisia kasvispainoitteisia pastaruokia on helppo valmistaa. Vain luovuus on rajana, mitä pastakastikkeen sekaan sotkee. Olen löytänyt muutamia varmoja reseptejä, joita kehtaa kokata vaikkapa ystäville illanistujaisiin. Munakoisopasta, johon lisätään päälle fetaa ja basilikanlehtiä, on tämän syksyn suosikkipastani.
Tomaattinen munakoisopasta fetalla (noin neljälle)
1 munakoiso
reilusti oliiviöljyä
sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 dl vettä
½ rkl sokeria
mustapippuria
(suolaa)
Halutessaan voi lisätä myös esim. kuivattuja chilihiutaleita mukaan mausteeksi
pennepastaa
kalamataoliiveja
Tarjoiluun murennettua fetajuustoa ja basilikanlehtiä
Valmistus:
- Pilko munakoiso noin 2-3 cm paloiksi. Kuumenna paistinpannulla reilu määrä oliiviöljyä ja paista munakoisot kauniin ruskeiksi. Laita munakoisot kulhoon hetkeksi sivuun.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit oliiviöljyssä.
- Lisää sipuleiden joukkoon balsamiviinietikka. Halutessasi voit lisätä chilihiutaleet tässä vaiheessa. Sekoittele hetki.
- Kaada mukaan tomaattimurska ja lisää sekaan munakoisopalat. Tässä vaiheessa voit myös lisätä desin vettä sekaan. Sekoita ja mausta sokerilla. Jätä hautumaan soossi miedolle lämmölle noin varttitunniksi.
- Tässä välin on hyvä keittää pasta.
- Lopuksi pastakastikkeeseen voi lisätä oliiveja, ne tuo mukaan vielä herkullisen lisätwistin. Jos oliivit eivät kuitenkaan nappaa, ne voi hyvin jättää pois.
- Annostele pasta lautaselle ja lisää kastike päälle. Lisää aterian päälle reilusti murskattua fetaa ja basilikanlehtiä.
Ta-daa, maukas pasta-ateria on valmis! Itse olen nauttinut tätä pastaa yksin ja yhdessä ystävien kanssa syksyisinä iltoina kynttilän valossa jazzia kuunnellen. Sanoisin että tämä aisteja hemmotteleva kombo on melko varma keino irrottaa itsensä hetkeksi arjesta. Maukkaita pastahetkiä!