Kesäiset raparperitortillat

Kesäiset raparperitortillat

Kesäiset raparperitortillat Neljälle

Päätin kokeilla miten raparperi soveltuu pääruokaan. Kaapista löytyi tortillalättyjä ja kehittelin kevyen tortillatäytteen, johon raparperi tuo sopivasti hapokkuutta! 

Täyte:

½ dl         Cashewpähkinöitä
Härkäpapurouhetta
Auringonkukansiemeniä
Kurpitsan- tai pinjansiemeniä
Manteleita
1dl           Rypsiöljyä
1rkl         Omenaviinietikkaa
noin 1tl Suolaa
noin ½ tl  Mustapippuria
noin 1 tl   Kurkumaa/currya
1               Appelsiinin mehu
loraus     Oliiviöljyä
2dl           Riisiä tai halutessasi esim. ohraa

Raikas kastike:

1prk        Oatlyn creme fraichea tai kermaviilitä tai maustamatonta jugurttia
1               Appelsiinin tai sitruunan mehu
Ripaus   Kurkumaa/currya
Mustapippuria
Sokeria

Muut tarvittavat:

1 pkt       tummia tortillalättyjä
1               Keltainen paprika
noin 10 cm   Raparperia
noin 1/3 kurkkua

  1. Purista appelsiinien mehu.
  2. Sekoita mausteet Oatlyn creme frachen tai kermaviilin sekaan ja laita kastike jääkaappiin odottamaan.
  3. Pilko paprika ja kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kuori raparperi ja tee myös siitä ohuita viipaleita joko nyhtämällä tai veitsen avulla.
  4. Mittaa riisi kattilaan ja vettä riisin keitto-ohjeen mukaan. Laita kypsymään miedolla lämmöllä.
  5. Mittaa paistinpannulle ½ dl kutakin: cashewpähkinöitä, härkäpapurouhetta, auringonkukansiemeniä, kurpitsan- tai pinjansiemeniä, manteleita. Lisää myös rypsiöljy, omenaviinietikka sekä mausteet. Paista kauniin ruskeiksi. Lisää loppuvaiheessa muutama raparperiviipale. HUOM! Varo kuumaa öljyä, joka tirisee ympäriinsä kuumalla pannulla.
  6. Lisää kypsä riisi varovasti jo vähän jäähtyneelle pannulle. Kaada sekaan appelsiinin mehu sekä loraus oliiviöljyä.

Kata