Kasvisten tuottamiseen tarvitaan vähemmän maa-alaa

Kasvisten tuottamiseen tarvitaan vähemmän maa-alaa

Ruuantuotantoon tarvitaan paljon luonnonvaroja, mutta kaikkea maapallon pinta-alaa ei voi muuttaa viljelysmaaksi ilman, että maapallon elinvoimaisuus vaarantuu. Olemassa oleva viljelysmaa on siis käytettävä järkevästi.

Kun maapallon väkiluku kasvaa, ja jos elintapamme eivät muutu kestävämmäksi, ruokaa tarvitaan enemmän. Tarvitsisimme siis lisää peltoja ruokakasvien sekä eläinten rehun viljelyyn ja lisää laidunmaata eläimille. Uusien peltojen tieltä jouduttaisiin kuitenkin hakkaamaan metsiä. Voisimmeko käyttää nykyisiä peltoja paremmin ja saada niiltä enemmän ravintoa?

Kyllä voisimme. Lihan ja kananmunien tuotanto vaatii paljon enemmän maa-alaa kuin viljan ja kasvisten tuotanto, sillä sikojen ja kanojen ravinto kasvaa pääosin pelloilla, joilla voitaisiin tuottaa myös ihmisravintoa. Yhden sianlihakilon tuottamiseen tarvitaan yli neljä kiloa viljaa, jolla voitaisiin ruokkia ihmisiä. Nykyisillä ruokailutottumuksilla ruokaa ei riitä kaikille.

Teksti: wwf.fi/ruokaopasVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.